Flor dişin yapısı ile kimyasal bağ kurarak çürük oluşumuna karşı bir direnç oluşturan elementtir. Jel şeklinde bir nevi krem olan floru dişlere sürerek yüksek dozda florun diş minesinin yapısını güçlendirmesi ile yapılan destekleyici bir tedavi şeklidir.
Peki flor uygulaması ne şekilde yapılır?
Yaklaşık 60 dakikalık bir süre öncesinde çocuğa herhangi bir şey yiyip içmemesi özellikle önerilmektedir. Bu sebeple çocuğunuza bundan önce su içirmek önerilen bir şeydir. Dişleri dışarıdan uygulanan bir hava yardımı ile dişler tamamen kurutularak işleme başlanılır. Alt ve üst dişlerin tamamına flor uygulaması sürülür. Arta kalan tükürük ise tükürük emici ile tamamen çekilir.
Peki flor uygulamasının yararları nedir?
Flor uygulaması çürüklere karşı etkili bir yöntem olduğu bilindiği için etkili bir çürükle mücadele uygulamasıdır. Aynı zamanda çürüklere direnç kazanma olayında gücü bilimsel olarak kanıtlanmış bir uygulamadır.
Flor uygulamasının zararı Nedir?
Flor uygulanırken çürüklerle mücadelede etkili bir yöntem olarak karşımıza çıkmıştır. 4 aylık periyodlar halinde uygulanacak olan flor çürük oluşumunu %90’a varan bir oranda engellemektedir. Bu uygulama sadece diş yüzeyine uygulanması sebebiyle ve arda kalan cilanın tükürük emici ile alınması sebebiyle herhangi bir sağlık problemi oluşturmayacaktır. Çocuklar için de herhangi bir sağlık tehditi oluşturmamaktadır.
Flor uygulanmasında periyodlar nelerdir?
Çürük ile ilgili risk taşıyan dişlere sahip olan bireylerde 4 ayda bir uygulama yapılması uygulamanın etkili olması açısından gereklidir. Ağız hijyeni iyi olan bireylerde ise 6 ayda bir kez flor uygulanması yeterli olacaktır.