Diş hastalıkları arasında en sık görülen ve rahatsızlık veren durumlardan biri de dişetlerinin fazla görünmesidir.
Bu durumun nedeni, doğuştan kaynaklı olabildiği gibi sonradan yaşanan bir takım sorunlardan dolayı da meydana gelebilmektedir. Gingivektomi uygulaması, diş eti fazlalıklarının cerrahi müdahale ile alınmasıdır.
Tedavi, hem estetik gülümseme sağlamakta hem de fırçalama ile temizlenmeyen ve dişetleri arasında kalan gıda artıklarının bakteri oluşturmasını engellemektedir.
Gingivektomi Nasıl Yapılır?
Diş etleri dişlerinden daha ön planda olan hastalara uygulanan tedavi yöntemi anestezi altında yapılan bir işlem olduğundan dolayı herhangi acı ya da ağrı hissi duyulmadan yapılan bir işlemdir.
İlk olarak hastalıklı dişlere işlem yapılmadan önce dişler ve diş etleri temizlenir. Ardından uygulanan anestezi ile dişlerin uyuşturulma işlemi yapılır. İşlem süresi tedavi edilecek diş sayısına göre değişebilir. Diş sayısı arttıkça tedavi sayısı da buna bağlı olarak artar.
Gingivektomi İyileşme Süresi
Diş boyu uzatma işlemi olarak da bilinen gingivektomi, acı ve ağrı hissinin olmadığı bir tedavi yöntemidir. İşlem sonrasında iyileşme süresi için 3-4 hafta yeterli olacaktır.